GASTFOTO'S VAN WOUTER SCHOOT UITERKAMP

Door Niels in Ingekomen Foto's, dinsdag 25 november 2014 10:00

Voor deze fotoserie gaan we naar de regio Mannheim in Duitsland toe. Daar zien we geen John Deere maar een Fendt aan het uien rooien. Dat gebeurt met een gloednieuwe drie beds Samon uienrooier. Ook heeft Wouter filmpjes van het rooien en opladen met een bijzondere machine.
Wouter is werkzaam bij Ellens, de fabrikant achter het merk Samon, en legt eerst wat uit over de machine: "Ellens Landbouwtechniek B.V. uit Nagele maakt al zo’n tien jaar 3 beds uienrooiers. Deze gaan voornamelijk naar Engeland Duitsland en Frankrijk toe. Deze serie is in Mannheim, Duitsland gemaakt. Ook in Nederland draaien inmiddels enkele 3 beds rooiers en loofklappers. Tijdens het in bedrijf stellen van een van de rooiers is de volgende fotoreportage gemaakt.

Normaal gesproken zijn 3 beds rooiers uitgevoerd met een band zodat twee zwaden gevormd worden. Het gaat in dit geval om een rooier die 3 bedden van 2.03 meter rooit en op één zwad legt. De klant is van mening beter een hoog zwad te kunnen maken zodat de wind er goed doorheen kan en uien geen last krijgen van zonnebrand.

image
De zes meter brede Samon uienrooier die drie bedden van twee meter rooit.

image
Ervoor staat een Fendt 415 Vario.

image
Het perceel is eerst apart geklapt.

image
Zes meter uien gaan vervolgens op één zwad.

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

image
De uien worden opgeladen met een speciale machine. Een Mumicon Sphinx zelfrijdende uienlader. Deze is in Nederland gebouwd, op basis van een Riecam RBM 300 bietenrooier.


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.