ALBUM - FOTO'S VAN KEES DE NOOD - 7, 8, 9 EN 13-11

Door Niels in Agrifoto Foto's, zaterdag 21 november 2020 14:00

thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb

REACTIES

comment Door bolinder op zaterdag 21 november 2020 17:57 quote
Prachtig weer Kees maar bij ons hebben we sleetjes zo noemen ze die die kort tevoren voor de uien opgeraapt worden onderdoor de uien getrokken worden zodat alle uien net op een andere plek liggen (Capituleurewerking) het zwad blijft op de zelfde plek maar alles is even omgerold en dat werkt enorm goed mits je de uien daarna op kunt rapen terwijl de manier zoals danny het doet wel wat meer moeite kost maar het is de moeite waard uien en bruine bonen brengen nog wat vrolijkheid in de beurs van de boer.
comment Door charel op zaterdag 21 november 2020 21:22 quote
Dat uien Sleeën werkt super inderdaad maar dan moeten ze wel op de grond liggen en niet deels in het bed denk ik. Het gaat een stuk sneller en minder beschadiging denk ik. Maar dan moet je wel zo’n ding hebben of van het bestaan weten natuurlijk.
Toch de grimme’s en Dewulfen die onder barre omstandigheden in de klei uit de voeten kunnen. Zit er nu veel verschil tussen de oudere tectron’s en de moderne varitron’s Kees in capaciteit? En zijn alle uien en aardappels inmiddels van het land in Zeeland?
comment Door niewiem op zondag 22 november 2020 07:19 quote
Weer mooie foto’s, Kees. De vorige eigenaar van die Tectron was waarschijnlijk Agro-Polen. Met die machine druk je de ruggen met bagger niet eerst aan voordat je rooit. Alles gebeurt voor de wielen. Het zgn sleeen van de uien noemen we hier rammelen. Wij hebben ze zelf gebouwd, twee in een framepje zodat je 2 rijen tegelijk doet. Het werkt prima als de uien vast in de bodem zijn geregend. Na enkele uren kun je ze al opladen. De constructie is supersimpel en kan iedere ietwat handige jongen zo maken. We hebben in het verleden heel wat uien gerammeld met de rammelaars. Cool Smile
comment Door KeesdeNood op zondag 22 november 2020 09:21 quote
Heren bedankt voor jullie reactie , maar even iets recht zetten . Dat sleeen/rammelen werkt prima als de uien onder normale omstandigheden gerooid zijn. Maar deze zijn eigenlijk te nat gerooid ( kon/kan helaas niet anders hier) dus was er maar een manier om ze netjes te kunnen laden opschudden zodat ze beter in het zwad kwamen te liggen. Charel we weten hoe langer de reinigingsweg hoe beter de Textron is een korte machine . Normaal zal dit geen probleem zijn maar nu maakt het wel veel uit of je 1,5 .2 Km rijdt of je kunt 3,5 ,4 rijden . Wat ook een rol speelt is dat vele percelen beregend zijn en dat dit niet bevordelijk is voor het zeven van de grond (structuur is er uit ). Het is zeker geen eenvoudig verhaal want soms moet je veel moeite doen om grond op de band te houden en dan een lange weg weer in het nadeel.


Confused
comment Door charel op zondag 22 november 2020 21:29 quote
Dat is wel een groot verschil Kees. Dan gaat de ontwikkeling toch hard door in aardappelrooiers land. Wij rooien thuis nog met een krakei. Die heeft wel hydraulisch aangedreven matten en axiaal
Maar geen graafmat. Door de smalle licht belaste voorwielen rooi je ook zo’n beetje voor de wielen. Zo’n 19 van de 20 oogsten rooit hij er netjes uit alleen vorig jaar lukte het op een hectare na niet.
comment Door tvelde op donderdag 18 februari 2021 15:12 quote
Voor degene die het nog zou willen weten. De twee varitrons die tergend traag naar elkaar toe kruipen zijn van Jan de Causemaeker uit Watervliet en van mijne maat Kris Bonte uit zelzate.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.