ALBUM - GASTFOTO'S VAN PIET REGNERUS

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 18 augustus 2018 14:00

thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb

REACTIES

comment Door KeesdeNood op zaterdag 18 augustus 2018 15:45 quote
Mooie serie ,maar ben benieuwd hoe het op termijn afloopt met het wortelsnijden of het dit keer een blijver is. Je zult je afvragen waarom wel door mijn ervaringen uit het verleden begin jaren 90 met de Structural.
comment Door charel op zaterdag 18 augustus 2018 21:36 quote
Ben ook benieuwd, je zag veel blote aardappelen op de foto die na een paar dagen. Wij hebben ook wel laten looftrekken vroeger met de oldenhuis machine. Loonwerker heeft een keer een loofsnijder gehad maar er werd al snel weer teruggegrepen op traditionele manieren van loofdoding. Ben benieuwd of deze techniek ver genoeg kan worden door ontwikkeld om succesvol te zijn. Maar nu zelfs loof branden al op de korrel wordt genomen door links is een alternatief wel wenselijk.
comment Door KeesdeNood op zondag 19 augustus 2018 11:18 quote
charel schreef: Ben ook benieuwd, je zag veel blote aardappelen op de foto die na een paar dagen. Wij hebben ook wel laten looftrekken vroeger met de oldenhuis machine. Loonwerker heeft een keer een loofsnijder gehad maar er werd al snel weer teruggegrepen op traditionele manieren van loofdoding. Ben benieuwd of deze techniek ver genoeg kan worden door ontwikkeld om succesvol te zijn. Maar nu zelfs loof branden al op de korrel wordt genomen door links is een alternatief wel wenselijk. Dat heb ik ook gezien charel het bed wordt uit elkaar getrokken, daarom zaten er op de structuraal diabolo rollen omdat weer vast de drukken. En mogelijk waren ze aan de lichte kant geplant en zat er te weinig grond op.
Laatst aangepast door: Niels op zondag 19 augustus 2018 12:12.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 19 augustus 2018 12:18 quote
Het is wel vrij 'simpel'. Diquat (Reglone) verdwijnt en dat is wel een probleem voor de chemische loofdoding. In Oostenrijk vinden ze diquat terug in de knol, daarom is het daar geheel verboden. Het branden roept ook steeds meer weerstand op zowel bij biologische boeren zelf als mensen er omheen.
comment Door niewiem op maandag 20 augustus 2018 07:45 quote
Wat is wrappen ? Overplakken met stickers ? Mooie foto's. Smile
comment Door Niels (Administrator) op maandag 20 augustus 2018 14:52 quote
Ja een soort van Ed. Een speciaal soort krimpfolie die je er overheen plakt. Wordt steeds meer bij auto's en andere voertuigen gedaan.
comment Door ErnstJan (Crewlid) op maandag 20 augustus 2018 22:21 quote
Mooie serie. Vanochtend door het Westen van Oostenrijk gekomen, vond het daar ook al opmerkelijk fris en groen. Dacht dat ook midden Europa was getroffen door de droogte. Gelukkig voor hun niet. Veel mooi hooi gezien Smile

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.