ALBUM - FOTO'S VAN NIELS VAN DER BOOM - 26-9

Door Niels in Agrifoto Foto's, vrijdag 30 november 2018 19:00

thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb

REACTIES

comment Door charel op vrijdag 30 november 2018 20:31 quote
Prachtig materiaal en netjes de luiken dicht op de weg, ook al gaan de kippers niet tot de rand aan toe vol. Zat er veel verschil in rooiwerk en capaciteit Niels tussen de wagenrooier en de zelfrijder, afgezien van het aanbod aan afvoercombinaties dan?
Hoeveel aardappelen heeft Bakker?
Volgende serie van het inschuren? Dat zal wel bijna ABH style gaan met zoveel aanvoer aan aardappelen.
comment Door Niels (Administrator) op zaterdag 1 december 2018 09:59 quote
Charel, dat verschil valt heel erg mee. Wanneer het nat is dan is de Varitron in het voordeel maar zolang de GV 3000 voldoende kippers tot zijn beschikking heeft doet die net zoveel. Alleen op de kopakker draaien kost meer tijd. Het inschuren heb ik er deze keer niet op gezet. Vorig jaar wel: https://www.agrifoto.nl/nieuws/log/9012.
comment Door KeesdeNood op zaterdag 1 december 2018 15:11 quote
Machtig mooie foto,s Niels zo met het avond licht.Loveit
comment Door Niels (Administrator) op zaterdag 1 december 2018 16:04 quote
Bedankt Kees was inderdaad een hele mooie avond. Heel anders dan die donkere dagen nu.
comment Door charel op zaterdag 1 december 2018 20:44 quote
Dank voor de link Niels, ik had die fotoserie achteraf al wel gezien maar al weer een beetje vergeten denk ik. Voor 2 vierrijers heerst er veel rust op het erf. Sta er altijd van te kijken dat er niet voldoende buffer capaciteit is om een kipper in 1 keer leeg te trekken zoals in de bloembollen gemeengoed is. Nu staat er een dure trekker en kipper een tijd voor de stortbak en kan er wellicht een combinatie en chauffeur uitgespaard worden.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 2 december 2018 12:31 quote
Charel, in de bloembollen is het bijna altijd een stationaire installatie denk ik? Bakker heeft meerdere locaties en schuren om in op te slaan. Een stortbak waar een drie asser in 1 keer kan lossen wordt een enorm apparaat en dat is deze al. Het moet ook nog over de weg vervoerd kunnen worden... Bovendien heeft JB meer dan voldoende transportcombinaties en chauffeurs is ook niet echt het probleem. Vandaar deze keuze. De banden zijn allemaal 1 meter dus er zit echt giga capaciteit in die lijn als het nodig is.
comment Door charel op zondag 2 december 2018 14:49 quote
Ja dat is zeker zo, je moet niet te veel moeten verkassen dan. Het gewas liep er ook mooi rustig overheen op je filmpje inderdaad en ik denk ook erg weinig beschadiging met zo’n enorme stroom aardappelen. 20.000 ton per jaar las ik laatst in de landbouwmechanisatie.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 2 december 2018 15:16 quote
Klopt Charel dat heb ik ook geschreven Loveit

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.