FOTO'S UIT DE OUDE DOOS VAN: MAARTEN SUYKERBUYK

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 25 januari 2020 14:00

Na de oude foto's van Ipsam vond Maarten ook nog een reeks met foto's van het Nederlandse Meyco. Ook dit bedrijf specialiseerde zich in mesttechniek. Ondanks de kleine reeks komen toch een aantal bijzondere constructies voorbij.
image
Een John Deere 7800 met 3-assige Jako transporttank van loonbedrijf Gebr. Freriks uit Heelweg. De zuigarm werd gebouwd en geleverd door Meyco.

image
Meyco staat voor Meijer Constructie. Het bedrijf was gevestigd in Nieuwleusen, waar o.a. silagewagens werden gebouwd. Later verhuisde het naar Varsseveld, waar de mesttechniek werd gebouwd.. Boeke-Heesters in Lelystad was de verdeler, maar ook Louis Nagel heeft de vertegenwoordiging gedaan.

image
In Duitsland. Een Fendt Farmer 309LSA Turbomatik met Meyco 10500 Injektions Kombi.

image
Met sleepslangboom.

image
Een P.T. 14000 Hydromatic met zodebemester.

image

image
Ford 8970, op rondom dubbellucht, met een 14000 Injektions Kombi.

image
En in actie met een bouwlandbemester.

image
Fendt Favorit 822 met Injektie Combi Variomatic 15000. Variomatic staat voor de vacuĆ¼mpomp. Deze werd door een riem met variatoraandrijving aangedreven.

image
Erachter hangt een Ecomester 7.50 zodebemester van Meyco.

image
Injektiecombi Variomatic 14000 met Ecomester 6.30 zodebemester.

image
En tot slot een bijzondere zelfrijder, op basis van een Dewulf bietenlader.

REACTIES

comment Door Gerbert op zondag 26 januari 2020 13:57 quote
Heb je ook iets over de geschiedenis van meyco zelf? Hoe en wanneer zijn ze met mest begonnen en wat doen ze nu?
comment Door Niels (Administrator) op zondag 26 januari 2020 16:46 quote
Gerbert schreef: Heb je ook iets over de geschiedenis van meyco zelf? Hoe en wanneer zijn ze met mest begonnen en wat doen ze nu? Helaas heb ik daar niets over kunnen vinden Gerbert behalve wat bij de foto's staat. Bedrijf bestaat volgens mij al lang niet meer?
comment Door Gerbert op zondag 26 januari 2020 22:02 quote
Nou als jij niks kunt vinden bij al die mechanisatiebladen is het wel apart hoe ze zijn verdwenen. Ik kan terugvinden dat het in varsseveld zat en later een samenwerkingsverband heeft gehad met rumptstad? Sommige dingen leken wel erg op die van Vredo dus ik vermoed dat ze daar iets samen mee deden en dat zij ook wel iets meer zullen weten...
comment Door Niels (Administrator) op maandag 27 januari 2020 08:51 quote
Gerbert schreef: Nou als jij niks kunt vinden bij al die mechanisatiebladen is het wel apart hoe ze zijn verdwenen. Ik kan terugvinden dat het in varsseveld zat en later een samenwerkingsverband heeft gehad met rumptstad? Sommige dingen leken wel erg op die van Vredo dus ik vermoed dat ze daar iets samen mee deden en dat zij ook wel iets meer zullen weten... Die link met Rumptstad heb ik niet gezien. Vraag me ook af hoe dat zat dan. Rumptstad heeft wel bemesters gebouwd maar dat is al lang geleden. Meyco is verhuisd ja naar Varsseveld (staat ook in het artikel) maar de productie werd gesplitst. Voor de tijd van het internet was de nieuwsvoorziening niet altijd zo dik Wink .

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.