GASTFOTO'S VAN JACCO BASTING

Door Niels in Ingekomen Foto's, vrijdag 30 januari 2009 17:46

Canada blijkt een populaire bestemming voor de buitenland stage. Zo ook bij Jacco Basting die er afgelopen zomer heen ging samen met een aantal klasgenoten. Hij stuurde ons de foto's op die hij nam op het bedrijf waar hij gedurende de zomermaanden werkte met verschillende trekkers en machines. ©J. Basting
Afgelopen zomer heb ik, Jacco Basting, stage gelopen in Alberta samen met een aantal klasgenoten. Wegens het minder goede weer afgelopen zomer heb ik niet zo heel veel van de oogst mee gemaakt, maar wel veel rondgetrokken. Ik heb dus niet zoveel landbouw foto's gemaakt. Dit is mijn selectie van de mooiste foto's.

image
De twee trekkers van het stage bedrijf.

image
Dorsen met een John Deere 9600 combine. Er wordt hier een 'droge hoek' gedorst. Dat is een perceel wat niet beregend wordt door de pivot.

image

image

image
Graan afleveren in Stirling.

image

image

image
Opslag van graan op de boerderij. Dit wordt in de winter naar Stirling of Lethbridge gebracht.

image

image

image
John Deere kniktrekker.

image
Deze Case International STX stond op een pas gedorst perceel te wachten. Waarschijnlijk om weer wintertarwe te kunnen zaaien.

image

image

image
Stro persen met een White en Hesston grootpakpers. Achter de pers hangt een 'accumulator' (pakkenwagen) waarmee de balen op rijen worden gelegd zodat je bij het opladen minder heen en weer hoeft te rijden.

image

image

image
Trekker en shovel op transport.

image
Een wiellijn in een perceel bonen. Hiermee wordt op kleinere, vaak oudere bedrijven mee beregend. Deze staan op het land met in het midden een hoofdlijn waar waterdruk op staat. De wiellijnen zet je op de plek waar je wil beregenen, sluit je aan op de hoofdlijn en dan wacht je een paar uur (afhankelijk van de hoeveelheid water die je wil geven). Daarna rol je ze +/- 20 meter verder en begin je weer van voor af aan.

image

image

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.