GASTFOTO'S VAN HERJAN RIEMENS

Door Niels in Ingekomen Foto's, woensdag 25 november 2020 14:00

Vaste kijkers van Agrifoto zijn inmiddels goed bekend met het westen van Zeeuws-Vlaanderen en de machines en bedrijven aldaar. De oostkant wordt minder vaak belicht. Reden voor Herjan Riemens van HJRFotografie om daar verandering in te brengen.
image
We beginnen met de gloednieuwe Dewulf Enduro, die afgelopen week door Dewulf officieel werd voorgesteld. Van de 2 prototypes die zijn gebouwd rijdt er 1 in Zeeuws-Vlaanderen bij loonbedrijf Van Wesemael in Nieuw-Namen.

image
Lossen bij een New Holland T7.210 en Joskin Trans-Space kipper.

image

image
En een NH T7.270 Blue Power met VGM LK30 kipper van Van Wesemael.

image

image

image
De volgende rooiploeg bestaat uit deze NH TS135A met Grimme GT 170 S en onder de afvoer een NH T7 met MulliƩ T-22 kipper.

image

image

image

image
Spitzaaien door een John Deere 6215R met Amazone fronttank en Gramegna spit-zaaicombinatie.

image

image

image

image
Niet veel verder reed deze Grimme Varitron 270. Een NH TS125A met Joskin Trans-CAP reed de aardappelen weg.

image

image

image
En een Case IH Maxxum 115 met Joskin Trans-CAP.

image

image
Van 2 naar 4 rijen met deze AVR Puma.

image

image

image

image
NH T6080 met Joskin Trans-CAP.

REACTIES

comment Door charel op donderdag 26 november 2020 10:01 quote
Ben benieuwd of de enduro een succes wordt. Lijkt erg op de oude 4CE waar er ooit maar 2 (dacht ik) van gebouwd zijn en wat op de varitron 470 die weer erg lijkt op de Puma. Of zit deze machine meer in het segment van de grote Ploegers? Heeft hij ook al samen met de Quattro op 1 perceel gereden?
comment Door Niels (Administrator) op donderdag 26 november 2020 11:26 quote
Je kunt hem niet vergelijken met de 4CE dit is eerder een Kwatro op een tandemas. De video die ik heb gemaakt laat zowel de Enduro als de Kwatro zien: https://youtu.be/SYkPWNJDPHs. Het is een beetje een Varitron/Puma +. Qua concept lijkt hij erg op de Ploeger, dat zei de loonwerker ook die er dit jaar mee rijdt.

4CE zijn er 3 van gebouwd waarvan 1 in NL. Was een prima machine maar te lang en een kleine bunker.
comment Door charel op vrijdag 27 november 2020 07:38 quote
Leuk filmpje Niels en een mooi vergelijk. Ik ben benieuwd. De loonwerker hier die met de 4CE heeft gereden heeft nu 3 grimme's dus ik verwacht in de wieringermeer niet zo snel een enduro. Alhoewel er sinds dit jaar ook een akkerbouwer een kwatro op 90cm ruggen heeft en aardappelboeren hier ook rustig door groeien. De dealer op het dorp heeft een sterke positie hier op de klei met de 2060 en 3060.

Ik zie in het zuidwesten nog relatief veel Grimme tectron's voorbij komen in de foto reportages. Zijn dat allemaal potentiele enduro klanten of toch meer kwatro's? Gezien Kees aangaf onder een andere reportage dat het verschil in snelheid onder uitdagende omstandigheden bijna 50% is tussen een tectron en een varitron. Nadeel zijn de lage prijzen momenteel voor aardappelen die dergelijke grote investeringen minder makkelijk maken, maar voor ieder probleem is een oplossing natuurlijk.
Laatst aangepast door: charel op vrijdag 27 november 2020 07:44.
comment Door Niels (Administrator) op vrijdag 27 november 2020 08:59 quote
Het antwoord is simpel Charel. De Tectron wordt niet meer gebouwd dus die machines moeten een keer vervangen worden. Grote kans dat ze dan een Varitron kopen, of een Ploeger.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.