GASTFOTO'S VAN JACO DE RIJK

Door Niels in Agrifoto Foto's, maandag 1 februari 2021 14:00

Hooi persen op 19 januari. Niet in Nieuw-Zeeland of een ander exotisch oord maar gewoon in Nederland. Jaco fotografeerde een uniek bedrijf dat gras droogt met een hooidroger en dit vervolgens stationair in grote balen pers.
image
Bij landbouwbedrijf Steegro in Marknesse wordt een hooidroger gebruikt om kuilgras te drogen. Met een Kiebler hooikraan wordt het hooi uit de boxen gehaald en in de pers geladen.

image
Het hooi wordt in boxen gedroogd met warme lucht die van een biogasinstallatie afkomstig is. Het systeem is afkomstig uit Oostenrijk en Zwitserland. Het idee is dat meer voedingsstoffen in het hooi behouden blijven.

image
De aangepaste pers van SIL CV heeft een trechter boven de pick-up omdat deze ook gebruikt wordt in combinatie met een hakselaar voor gehakseld hooi en stro.

image
Het gaat om een Claas Quadrant 5300 FC.

image

image

image

image

image

image

image

image

image
SIL CV is een samenwerkingscombinatie van Koeienvoeren.nl, loonbedrijf Us Bilang en loonbedrijf De Jong Dijken.

image
Ervoor staat een John Deere 6175R. Buiten staat een grote compressor te draaien die met een grote slang lucht de grill in blaast (zie de blaasmond op het frontgewicht). Zo wordt de trekker niet te warm. Na een aantal uren draaien wordt de volledige combinatie schoon geblazen om brandgevaar te voorkomen.

image

image

image

image


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

REACTIES

comment Door niewiem op dinsdag 2 februari 2021 08:12 quote
Met dat kraant5je zou ik maar niet teveel hooi op de vork nemen., als hij eens naar beneden valt !Ik zou er een band met doseerwalsen voorzetten en een dikke stofafzuiging erbij.Beetje knutselen.Mooie serie trouwens.Cool Smile

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.