GASTFOTO'S VAN DAVE DE BEKKER II

Door Niels in Agrifoto Foto's, zondag 30 oktober 2022 14:00

Opnieuw een Australische fotoreportage van Dave's reis door het land begin dit jaar. We zien het zuiden en zuidoosten van het land en wat hij onderweg zoal tegenkwam. Ook werd een bezoek gebracht aan Tasmanië en de verschillende teelten daar.
image
De reis wordt vervolgd. We reizen via Mount Gambier naar Bordertown en daarna richting Adelaide.

image
Onderweg een aantal combines die de graanoogst erop hebben zitten begin februari.

image

image

image
Port Augusta. Het kruispunt tussen de Outback en bewoonde wereld. In de verte is het treinstation te zien waar de treinen vanuit Western-Australia en Northern-Territories aankomen.

image
Silo Art. Op veel plekken in South-Australia zijn de graansilo's beschilderd. Vrijwel altijd met het thema landbouw of natuur.

image
Op weg richting Alice Spring komen we diverse B-Double en Roadtrain vrachtwagens tegen. Hierbij een Kenworth B-Double met zware bullbar en gaas voor de ramen. Indien er wild wordt geraakt, dan vliegt het dier in ieder geval niet door de ramen.

image
Op de terugweg richting Victoria komen we de eerste grootschalige wijnfabrieken tegen. In deze regio staan zeker 20 fabrieken die diverse wijnsoorten produceren. Vrijwel alle wijndruiven worden machinaal gepluk en na verwerking opgeslagen in deze wijnsilo's.

image
Windparken kennen ze hier ook.

image

image

image
Vanwege de pandemie is de wijnconsumptie wereldwijd afgenomen. Er was sprake van een overschot en veel van de silo's zaten nog vol met wijn uit 2020-2021.

image

image

image
Over dit soort bruggetjes moeten combines en grote landbouwvoertuigen soms de rivier over om van New South Wales Victoria te bereiken.

image
De teelt van courgettes en pompoenen. Druppelbevloeiïng is aangebracht onder het plastic folie om de ruggen vochtig te houden op dagen zoals vandaag met 40 a 45 graden!

image

image
Limoenen.

image
Mango's.

image
Deze boer teelt courgettes, mandarijnen, limoenen, citroenen, pompoenen, watermeloenen, mango's en meer! Deze Nieuw-Zeelander had vorig jaar het bedrijf gekocht en wist een goede omzet te draaien. Hij zit vlakbij een rivier en heeft daarom ten alle tijden een uitstekende watervoorziening. De productie was in combinatie met warm weer en voldoende irrigatie ook fantastisch dit jaar.

image

image

image
Wijngaard van zijn buurman waar Chardonnay druiven worden geteeld. Deze aangrenzende boomgaard was +100 hectare. Eén van de vele in de regio.

image
Grote joekels. Sommige wogen +15kg per stuk.

image
John Deere combines in de Outback.

image
Bij een dealer.

image

image
De outback kleurt groen in plaats van oranje (zandkleurig).

image

image

image

image
Transport van vleesvarkens bij Tailem Bend, S-A.

image
Tot slot een fotoserie gemaakt in Tasmanië.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
En ter afsluiting even poseren. Dave bedankt voor de foto's en alle tekst!

REACTIES

comment Door niewiem op maandag 31 oktober 2022 10:12 quote
Super serie, Dave. Toch ff wat anders dan hier in Polen beregenen nietwaar ? Jullie zijn zeker niet bij Gerrit Kurstjens geweest in NSW ? Ik zie er in ieder geval geen foto's van. Hij zoekt trouwens nog vaste en losse medewerkers en hij wil zijn akkerbouwbedrijf graag verhuren of verkopen want hij loopt al tegen de 80 aan. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met zijn dochter Marieke.
Zie ook Kurstjens.com
comment Door davedebekker op zondag 6 november 2022 11:34 quote
Bedankt Ed.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.