FOTO'S VAN NIELS VAN DER BOOM - 7-10

Door Niels in Agrifoto Foto's, dinsdag 5 december 2023 19:00

Opnieuw een fotoserie uit de polder met vooral veel akkerbouwwerk. We beginnen met de gloednieuwe Dewulf Kwatro van De Minderhoudhoeve aan het rooien. Ook wordt er graan gezaaid. We zien echter eerst beelden van de maïsoogst in Friesland.
image
Loonbedrijf Gebr. Kok uit Bakkeveen aan het maïs hakselen in Friesland.

image
Een Claas Jaguar 930, met Orbis 450 bek, en John Deere 6195M met Kaweco Radium 50.

image

image
Een tweede JD 6195M met Kaweco Radium 50 is in aantocht.

image
De grote wisseltruc.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Valtra T313 met Joskin Trans-Space van De Minderhoudhoeve.

image

image
En hun nieuwe derde generatie Dewulf Kwatro.

image

image

image

image

image

image

image
Haast vergeten dat het begin oktober behoorlijk droog was om te rooien. Toch zette veel akkerbouwers door. Maar goed ook bleek achteraf.

image
De Innovators komen mooi binnen.

image

image

image

image
Valtra T202 met Joskin Trans-Space 22000 TRC.

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Case IH Puma 210 met Euro-Jabelmann bouwvoorlichter, Lely Lelyterra rotorkopeg en Nordsten NS 2045 zaaimachine van Kroes Akkerbouw uit Dronten.

image
Hier waren de aardappelen eruit en werd wintertarwe gezaaid.

image

REACTIES

comment Door Fiat 1000 op dinsdag 5 december 2023 19:24 quote
mooie serie Niels. Maar jij zegt dat de inovators mooi binnenkomen???? Ik vind dat er nog al wat kluiten in zitten, ik heb ze van het voorjaar gezien toen ze aan het poten waren met hun all in one systeem en het verbaast me dat er niet meer kluiten in zitten want de rug was dit voorjaar erg kluiterig bij hun.Smile
comment Door Niels (Administrator) op dinsdag 5 december 2023 20:21 quote
Fiat 1000 schreef: mooie serie Niels. Maar jij zegt dat de inovators mooi binnenkomen???? Ik vind dat er nog al wat kluiten in zitten, ik heb ze van het voorjaar gezien toen ze aan het poten waren met hun all in one systeem en het verbaast me dat er niet meer kluiten in zitten want de rug was dit voorjaar erg kluiterig bij hun.Smile Als je vergelijkt met hoe het er nu uit ziet dan vind ik dit mooi ja. Nu weinig kluiten, vooral bagger.
comment Door charel op dinsdag 5 december 2023 20:31 quote
Die bulten zeefgrond die ontstaan bij het lossen ben ik nou niet zo van gecharmeerd, dan moet je er toch weer apart heen met een schuif heen en met de rooi omstandigheden van afgelopen tijd wel prettig als er direct een vervolg bewerking kan plaatsvinden of juist niet meer nodig is op bijvoorbeeld huurland wat verder weg.
comment Door niewiem op woensdag 6 december 2023 06:58 quote
En geen rooibeschadiging door die kluiten zodat ze nu alsnog wegrotten in de bewaring ? Ach , achteraf weet je toch alles beter. Wij hadden waarschijnlijk toen ook niet gerooid. Cool Smile
comment Door niewiem op woensdag 6 december 2023 07:04 quote
Charel, je ziet toch dat die hoopjes ontstaan door het lossen in die kieper die op de weg staat. Voortaan dus maar de kieper iets langs de weg zetten zodat die grond mooi op de weg kan vallen. Cool Smile
comment Door Niels (Administrator) op woensdag 6 december 2023 16:35 quote
charel schreef: Die bulten zeefgrond die ontstaan bij het lossen ben ik nou niet zo van gecharmeerd, dan moet je er toch weer apart heen met een schuif heen en met de rooi omstandigheden van afgelopen tijd wel prettig als er direct een vervolg bewerking kan plaatsvinden of juist niet meer nodig is op bijvoorbeeld huurland wat verder weg. Schuifblad voorop je cultiveertrekker en probleem is ook weer opgelost. Als je rijdend lost heb je het probleem niet maar dat willen zij juist niet.

niewiem schreef: En geen rooibeschadiging door die kluiten zodat ze nu alsnog wegrotten in de bewaring ? Ach , achteraf weet je toch alles beter. Wij hadden waarschijnlijk toen ook niet gerooid. Cool Smile Nee geen beschadiging aardappelen zitten prachtig binnen.
comment Door niewiem op donderdag 7 december 2023 06:57 quote
Sorry, Charel, niet gezien dat je ' bij het lossen ' schreef. Ben s'ochtends nog niet zo wakker. En Niels, je hebt gelijk met je schuifblad. Zouden wij ook doen als we de kiepers niet op het veld wilden. Helaas zijn bij ons de velden zo groot dat het niet loont om de rooier naar de weg te laten rijden. We maken nu tijdens de vorst met onze kilverbak een vlak plekje waar de bieten langs de weg kunnen liggen. Werkt perfekt. Cool Smile

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.