GASTFOTO'S VAN CHRIS KONINGS III

Door Niels in Ingekomen Foto's, zondag 14 november 2010 18:00

Eind oktober en begin november wordt het weer er niet beter op om aardappels te kunnen rooien. Toch moeten op Voorne-Putten bij de akkerbouwers Gert Klapwijk en Arlee Tol toch nog aardig wat piepers uit de grond. En dan verschijnt Chris natuurlijk weer trouw met zijn camera om alles op beeld vast te leggen. Vooral de hectiek in de schuur is dan een bijzonder scenario.
30 oktober
De dag begon en bleef mooi. En dus werd er stevig aangepakt om zoveel mogelijk van het goede moment gebruik te maken. Inschuren hoort er dan bij. Zeker op een klein oppervlak vergt dat goede organisatie en als er dán wat mis gaat.. Buiten het beeld van de camera liep de rooier vast in de zware grond. Maar op het inschuurterrein ging het ook niet van een leien dakje. Een lekke band onder de invoerlijn zorgde voor vertraging. En nadat alles weer redelijk draaide, liep de transportband vast en moest de naald die over het rollenbed loop, en de klei weghaalt, worden bijgesteld omdat die zijn werk niet goed meer deed. Juist op een moment dat men gebak had laten aanrukken ter viering van het feit dat men voor het eerst sinds dagenv an onregelmatig werken, veel pech en bijzonder weinig slaap, weer eens goed weer had om te kunnen aanpakken.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

1 november
Na de ellende van de afgelopen zaterdag, was er deze maandagmiddag een waterig zonnetje. Loonbedrijf Poldervaart uit Oudenhoorn werd ingehuurd om met hun 4 rijïge rooier grote stukken te pakken. De eige 2 rijïge Grimme liep nog steeds niet lekker. Op foto's is het zware ploegen van de trekkers met hun lading aardappelen door de 30 tot 40 centimeter diepe sporen niet zo makkelijk in beeld te brengen, maar voor enkelen nam het aardig wat tijd in beslag om vanaf het veld, voorzichtig glijdend, over het dammetje de weg op te komen. Heel wat liters diesel er doorheen jagend! Anderen namen wat minder mee en reden dan maar wat vaker hun rondje. De bedoeling was die avond door te kunnen gaan en in de ochtend klaar te zijn.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

comment Door Jeroen op zondag 14 november 2010 18:51 quote
Chris,

Wederom een mooi foto reportage !!!

Met wat voor toestel en objectief maak je deze foto's?


mvg.
Jeroen
comment Door chriskonings op zondag 14 november 2010 19:35 quote
Ik fotografeer met twee Olympus E-1 spiegelreflexcamera's, Jeroen. Ze zijn maar 5 megapixels en hebben nog een klein 1,8 inch schermpje en dateren van bijna 8 jaar terug !
Maarrrrrrrrrrr...............ik heb drie hele goede objectieven erbij.De standaardzoom 14-54 lens (oude negatiefmaat 28-108) en mijn telelens 50-200 (oud: 100-400) staan steevast op een body en mijn groothoek 11-22( 22- 44 oud) staat standby. Maar bovenal: alles is stof- en waterbestendig. Lenzen en camera's. En dát is me toch wel héél erg goed van pas gekomen in dit werk. Voor de serie met de kapotte rooier stond ik bijna 2 uur in de regen. Ze zijn al eens in de blubber gevallen, in de sneeuw en afgelopen zomer, tijdens het uien laden, zat er een dikke laag stof op en in. En vorige maand lag er een lens verloren in de spruiten. Kleddernat, maar geen schade !

groet,
ChrisSmile
comment Door frank op maandag 15 november 2010 19:26 quote
hoi chris,

Kom je een keer bij het bedrijf waar ik werk foto`s maken?

groeten frank
comment Door chriskonings op maandag 15 november 2010 19:53 quote
frank schreef: hoi chris,

Kom je een keer bij het bedrijf waar ik werk foto`s maken?

groeten frank

Dat hangt er een beetje vanaf waar dat is, Frank?
comment Door frank op donderdag 18 november 2010 16:54 quote
hoi chris,

Abbenbroek
comment Door chriskonings op donderdag 18 november 2010 21:00 quote
Hey, Frank.

Dat is in de buurt, dus als je me iets meer kunt vertellen over het bedrijf waar je werkt, en wat jij/jullie graag gefotografeerd wilt zien hebben, kunnen we eens proberen ergens een gaatje te vinden.
Ik wacht even af. je hebt vast ook een emailadres?

Chris
comment Door frank op zondag 21 november 2010 13:39 quote
Tuurlijk heb ik die!

Frank.oosting@hotmail.com
Laatst aangepast door: frank op zondag 21 november 2010 13:40.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.