GASTFOTO'S VAN JOS GOESTEN II

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 29 september 2012 10:00

Vorige keer zagen we in een uitgebreide fotoreportage hoe Jos Goesten zijn Fordson Super Major helemaal vanaf de grond restaureerde. We zien nog enkele foto's van het eindresultaat en ook van zijn volgende project. Een Nuffield met zes cilinder motor.
image
Nog even de Fordson Super Major van Jos.

image

image

image
Bij kasteel Ammerzoden.

image
En slot Well.

image

image
En bij Jos' geboortehuis.

Een vriend van mij, Willem, had een Nuffield 10/60 en wilde al sinds jaar en dag een 6 potter in deze trekker. Dus ik maar weer een voorzichtig gezocht op het net en tot mijn verbazing vond ik er een in Friesland. Deze motor lag nog in een boot maar de eigenaar wilde een lange reis maken met de boot en dacht dat er beter een jongere motor in lag om ellende en zoeken naar onderdelen te voorkomen. Hij heeft er een John Deere in geplaatst en ons de 6 cilinder verkocht. Bedankt hr. Wit. Toch nog een hele klus. Frame verlengen met 24 cm, motorkap verlengen, uitlaat spruitstuk maken, motor spuiten enz.. enz.. Toch zo'n 4 maanden knutselen maar het resultaat mag er ook zijn.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Nu is de trekker een Nuffield 10/90. Overigens zijn 'back in the days' Nuffields wel met Perkins en BMC zes cilinder motoren omgebouwd en verkocht. Onder andere door Rainthorpe uit Engeland en Montransa-Nuffield uit Spanje.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.