GASTVIDEO'S VAN JAN RIJPMA

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 5 oktober 2013 10:00

Geen fotoreportage maar een videoreportage deze ochtend op Agrifoto. Jan Rijpma stuurde drie filmpjes op, genomen tijdens de Boerenlanddag in Swifterbant. Er wordt graan gedorst met een oude dorskast, drie Caterpillars trekken een greppelploeg en een andere rupstrekker is aan het ploegen.

Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal
Tarwe dorsen met een Borga dorsmachine Nr. 213. De machine is van bouwjaar 1940 en is van de cooperatieve dorsvereniging 't Zand & Omstreken geweest. Hij wordt aangedreven door een Brons dorstrekker, eveneens uit 1940. Deze heeft 50 pk en was oorspronkelijk van dorsbedrijf Buitenkamp uit Wittewierum. Het stro wordt door een Borga stropers geperst. Deze is afkomstig van cooperatie Zeerijp & Omstreken.


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal
Greppelploegen met 3 Caterpillar rupstrekkers van H.Smit uit Swifterbant. Het zijn een Cat D2, D4 en D6. De greppelploeg is een Werklust, en origineel door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP) gebruikt.


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal
Ploegen met een Caterpillar D4C en twee vier schaar Rudsack rondgaande ploegen. De trekker is van H. Smit en de ploegen van het Nieuwland Museum uit Lelystad. Origineel zijn ze door de RIJP gebruikt.

REACTIES

comment Door xc70 op zaterdag 5 oktober 2013 19:02 quote
mooie films , vooral de 1 ste
zo kan je zien hoe arbeidsintensief het vroeger was om te dorsen Smile

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.