AGRIFOTO LANCEERT TRACK MY TRACTOR APP

Door Niels in Website Nieuws, dinsdag 1 april 2014 14:22

Vandaag is een memorabele dag voor het Agrifoto team. We lanceren namelijk onze eerste app voor smartphones en tablets. Track my Tractor helpt fotografen in de landbouwtechniek efficiënter te werken en meer bedrijven te bezoeken in minder tijd. Het systeem werkt naadloos samen met alle grote gps systemen.
image

Vandaag is een memorabele dag voor het Agrifoto team. We lanceren namelijk onze eerste app voor smartphones en tablets. Track my Tractor helpt fotografen in de landbouwtechniek efficiënter te werken en meer bedrijven te bezoeken in minder tijd. Het systeem werkt naadloos samen met alle grote gps systemen.

Hoe werkt het?
Track my Tractor is een app die voor zowel Android als iOS devices geschikt is. Hij werkt op smartphones en tablets. Om je locatie door te geven is het nodig eenmaal een verificatiecode in te voeren. Hiermee maakt de app verbinding met het gps systeem in de trekker of machine. In de toekomst zal Track my Tractor uw systeem moeiteloos herkennen. Omdat de verbinding via Bluetooth tot stand wordt gebracht zijn er aan het gebruik geen extra kosten verbonden.

Wat levert het op?
Bij Agrifoto krijgen we vaak de vraag binnen; 'waarom komen jullie nooit bij mij foto's maken?' Agrifoto maakt gebruik van een hecht en vast team aan enthousiaste fotografen die op verschillende plekken in Nederland hun werk doen. Omdat zij de hobby vaak moeten delen met hun reguliere werkzaamheden is het niet mogelijk altijd en overal tegelijk te zijn. Track my Tractor helpt hun de beschikbare tijd efficiënter in te delen. Wanneer je graag wilt dat een fotograaf langskomt open je de app en kies je voor 'Deel mijn locatie'. Aan de hand van het gps signaal bepaalt de app vervolgens de exacte positie. De standaard gps antenne in uw mobiele telefoon is namelijk niet accuraat genoeg. De trekker of machine bevindt zich namelijk meestal midden in een polder. Om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn hebben wij een exacte locatie nodig. De dichtstbijzijnde gastfotograaf krijgt vervolgens een push notificatie met uw locatie en komt zo snel mogelijk die kant op!

Is er voor mij als chauffeur ook voordeel?
U, als chauffeur of eigenaar, wordt natuurlijk niet vergeten. Om het delen van uw locatie aan te moedigen ontvangt u zogenaamde 'kudos' wanneer u zich aanmeldt op het systeem. Deze digitale punten kunt u vervolgens op onze website inleveren voor leuke extra's, die niet toegankelijk zijn voor de reguliere bezoeker. Daarnaast bent u natuurlijk verzekerd van een mooie fotoreportage op onze website.

Werkt Track my Tractor ook met mijn gps syteem?
Track my Tractor is zo ontworpen dat het met alle gangbare gps systemen werkt. Het gebruik van een rtk signaal is geen vereiste maar verhoogd wel de precisie van uw locatie. Voor de app hoeft geen extra software op uw systeem te worden geïnstalleerd.

Zijn er kosten aan verbonden?
Agrifoto zal dit voorjaar in een beschermde omgeving de app langzaam uit gaan rollen. Hiervoor zijn wij op zoek naar enkele beta testers. Heeft u interesse in het gebruik van Track my Tractor? Meldt u dan aan op de speciale pagina. Wanneer het systeem volledig operationeel is zal de app 99 cent gaan kosten in de Apple store en Google Play store.

image
De fotograaf van het Agrifoto team kan op zijn mobiele apparaat een kaart opvragen waarop hij direct alle trekkers en machines in zijn omgeving ziet. Via de routeplanner stippelt hij direct de kortste route uit langs alle aangemelde bedrijven.

Fotograferen zoals we het nu kennen gaat totaal veranderen
"De Track my Tractor app is een soort 2.0 versie van fotografie in de agrarische sector", verteld Niels van der Boom, eigenaar van Agrifoto en mede-ontwikkelaar van de app."Ik zie dit als een stap die veel andere sectoren al hebben gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar de luchtvaartfotografie. Vliegtuigspotten is big business en ik zie niet in waarom tractorspotting dat ook niet kan gaan worden." Mensen in de wereld van het vliegtuigspotten hebben hun techniek enorm geprofessionaliseerd. Niet alleen op het vlak van de fotocamera's maar ook de techniek er rond omheen. "Vliegtuigspotters hebben de keuze uit verschillende handige apps die je helpen", zegt Van der Boom. "Daar kwam ook het idee van Track my Tractor vandaan. Ik zie niet in waarom het in onze sector ook niet zo kan lopen."

De app is volgens Van der Boom slechts een stap in de goede richting. "Fotograferen zoals we het nu kennen gaat waarschijnlijk volledig veranderen. Je ziet dat UAV's, beter bekend als drones, steeds meer voor de fotografie van trekkers en machines worden gebruikt. Grote bedrijven als Amazon en UPS willen al drones in gaan zetten om pakketjes te bezorgen. In tien of twintig jaar tijd kan ik misschien wel verschillende drones naar het land toe sturen en een trekker laten fotograferen, terwijl ik zelf op kantoor blijf zitten. Dat zou enorm veel tijd besparen en een stuk efficiënter werken." Van der Boom benadrukt dat dit idee slechts toekomstmuziek is. Met Track my Tractor is een eerste stap wel gezet.

Peter van Sleen is hoofd ICT bij Agrifoto en ontwikkelaar van de app. "De privacy komt niet in het gedrang met Track my Tractor. Een boer of chauffeur kiest er zelf voor om zijn locatie te delen met ons. Er wordt gebruik gemaakt van een Bluetooth verbinding tussen het mobiele apparaat en het gps systeem. Dat is een veilige verbinding, die bijvoorbeeld ook wordt toegepast bij handsfree systemen in je auto. Voor het geven van de locatie wordt het gps signaal en een mobiele internetverbinding gebruikt. Dat kost slechts een paar kb."

image
Track my Tractor werkt op zowel iOS als Android devices en is geschikt voor tablets en smartphones. Het delen van uw locatie en de werkzaamheden waarmee u bezig bent kost slechts enkele seconden.

Update: Uiteraard ging het hier om een 1 april grap. Desondanks bedanken wij iedereen die zich heeft aangemeld. Wellicht dat er in de toekomst wel degelijk een app komt.

REACTIES

comment Door hillmanje op dinsdag 1 april 2014 10:17 quote
Tweede poging. 1 april! Wink

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.