FOTO´S VAN DENISE VAN DER BOOM - 2-8

Door Denise in Agrifoto Foto's, vrijdag 7 augustus 2015 19:00

Graan, gras en veel groen, dat is wat we zien in serie. De eerste zondag van augustus verliep zomers, en dankzij de voorspelde regen werd er op zondag flink gewerkt in de Flevopolder. Zo zagen verschillende combines hun kans schoon.
image
De wintertarwe van akkerbouwer Frans Gielen uit Swifterbant wordt geoogst door een John Deere S670i combine met 625R maaibord van collega akkerbouwer Piet Boudeling uit Swifterbant.

image

image
Het graan wordt gelost in de Areco 18-tons kipper met ervoor de Steyr 9125 van Frans Gielen. Zowel de trekker als de kipper zijn dit jaar aangeschaft en mogen voor het eerst meedraaien in de oogst.

image

image

image

image

image

image
Het graan wordt gebracht naar het innamepunt van Profytodsd in Swifterbant. Een snelle meting vertelt ons dat het vochtgehalte ca. 16,2% is.

image

image

image
De tweede combinatie bestaat uit de John Deere 6920S met een Miedema HST 230 kipper van Boudeling.

image
Zoals zoveel percelen heeft ook dit stuk behoorlijk te lijden gehad van de zomerstorm. Gelukkig valt de opbrengst alles mee.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Meer video's op het Agrifoto Youtube Kanaal

image
Deutz-Fahr DX 3.50 met een Krone Swadro 800/26 zwadhark.

image

image

image
Ook akkerbouwer Tammo Schreuder uit Swifterbant maakt gebruik van de mooie zondag en is aan het combinen met zijn John Deere 1075 combine.

image
Het graan wordt gelost in een Beco Super 1200 met ervoor een Renault 640 RZ, beiden van Schreuder.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
De tarwe van Schreuder gaat naar Agrifirm in Dronten. Agrifirm haalt sinds enkele jaren het graan op bij de boer, Schreuder hoeft het dus alleen maar op de bietenplaat te storten. Met een vochtgehalte van ca. 15% is hij dik tevreden.

image

image

REACTIES

comment Door KeesdeNood op zaterdag 8 augustus 2015 07:18 quote
Mooie plaatjes Denise ook hier begin op zondag 2 aug de graan oogst vol op .
En gisteren moest je hier al naar een combine gaan zoeken op een enkel stuk zomer tarwe is alles af, en dan is er dinsdag niet gedraaid omdat het geregend had.
We moeten ons haasten om er nog een foto van te kunnen maken.
Gisteren vertelde een oudere boer zijn vader op de fiets naar mijn vader kwam vragen om te dorsen ( tel had men nog niet in de jaren 50 ) het antwoord van mijn vader was dat het zeker nog wel een week kon duren.
De man reed terug naar huis en kocht onderweg nog een borrel in een van de vele cafetjes die er toen op de buiten waren.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.