GASTFOTO'S VAN LINDA VAN DER WEL

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 13 december 2008 15:11

Linda was bezig haar oude fotoalbums door te bladeren en vond nog wat oude foto's van haar stage op een melkveebedrijf in het Amerikaanse Texas waar zij van januari tot en met maart 2001 stage liep. Deze keer niet zoveel trekkers maar het is natuurlijk ook eens interessant om te zien hoe een melkveebedrijf daar wordt gerunned. ©Linda v.d Wel
Ik ben weer een stapeltje oude doosch aan het scannen. Dit keer mijn stage in Texas, USA bij de familie Lageschaar. Zij hebben een melkveebedrijf en molken in die tijd 350 koeien. Na mijn stage periode zijn er nieuwe stallen gebouwd, waaronder een roterende melkstal.
De meeste trekkers hebben in Texas geen cabine, omdat het te warm isb en de airco het vaak begeeft. In de zomer is het zo'n 40 graden, in de winter kan het vriezen, maar dezelfde dag loopt de temperatuur nog op naar 20 graden. Zo was ik daar in 2001, toen ik 20 was, van Januari tot en met maart.
De reden dat de stallen geen muren hebben is dezelfde als de trekker zonder cabine. Het is te warm. Nu hebben de koeien een schaduwplek om te kunnen eten, waar meteen een sprinkler installatie aan staat, zodat de koeien gekoeld worden. Koeien kunnen goed tegen warmte, maar hebben wel vocht nodig. Daarom is er op elk stuk land een pool, waarin koeien zwemmen (dat kunnen ze echt) en drinken.
Het stront sproeien gebeurd met een beregeningshaspel. Er is een lagoon naast de stal, waarin mest opgespaard wordt. Elke keer wordt de dunne mest versproeid over het land. Net zo lang tot de dikke mest na een jaar of 10 de overhand neemt in de lagoon. Dan rijden ze een keer vaste mest. De vaste mest ligt dus op de bodem, en na ongeveer 10 jaar zit de lagoon zo vol met vaste mest, dat deze uitgereden moet worden.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.