GASTFOTO'S VAN MAARTEN MARTENS

Door Niels in Ingekomen Foto's, zaterdag 13 december 2008 15:57

We hadden alweer een tijdje geen maïs gezien op Agrifoto, daarom nu maar weer een post hierover. Tractor spotter Maarten Martens ging in de streek van Wetteren (Be.) op zoek naar hakselaars. Niet geheel zonder succes. Hij wist enkele mooie machines van de meest uiteenlopende leeftijden en merken te fotograferen. ©M. Martens - landbouwenmachines.be
Wij zijn enkele dagen gaan spotten en hier is het resultaat van één dag in de streek van Wetteren.
Als eerste de zwaarste en grootste hakselaar van België. De enige echte Krone Big X 1000 met de daarbij horende Fendt Vario's type 930 met Dezeure drie assige silagewagens en een Vredo VT met ook een Dezeure hooglosbak.
Deze machines zijn van loonbedrijf Creëlle uit Beervelde. Er waren drie Fendt's aanwezig met dus elk een Dezeure eraan. Echt een pracht hakselaar om bezig te zien aan het werk!
Vervolgens zagen we in Kalken loonbedrijf Peynaert aan het werk met een New Holland FX 60 dacht ik met daarbij een New Holland TM 175 met Dewa silagewagen en de andere combinaties waren twee John Deere 7710's met een Dewa en Dezeure silagewagen.
Deze hebben we niet op foto kunnen zetten omdat ze net klaar waren en we naar de volgende loonwerker gingen. Die volgende was loonbedrijf Apers uit Beervelde.
Vorig jaar hebben we deze loonwerker ook aan het werk gezien met dezelfde Claas Jaguar 690 maar de New Holland TM 190 met OVA silagewagen was er toen nog niet bij. Dit is hun nieuwe aanwinst. Begin dit jaar stond de claas hakselaar te koop maar blijkbaar houden ze nog van nostalgie en hebben ze hem toch gehouden.
En gelijk hebben ze! In Uitbergen zagen we het volgend maïsteam, loonbedrijf Ongena uit Zele met een Claas Jaguar 860 en de daarbij passende Case International 1455xl met Record silagewagen, Case IH MXM 170 met ook een Record silagewagen en later kwam daar nog een Claas Ares bij met ook een Record silagewagen.
Het laatste team van de dag was voor mij het mooiste. Het team waar we al een tijdje op zoek naar waren bestond uit een nieuwe hakselaar. De Claas Jaguar 890 Green Eye van loonbedrijf Dedeurwaerder was ergens bezig samen met 2 Steyr's type 9145 met elk een rode Dewa tandem silagewagen. De verassing kwam echter achteraf toen de Steyr 8130 verscheen met een rode Dewa enkelas. Echt een prachtcombinatie als je het mij vraagt.
Zo zie je van het ene uiterste in het andere. Eerst de grote drie assers en later het 'kleine' enkelassertje. Maar beide zijn ze even mooi! Aldus Maarten.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.