PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GOED 2019!

Door Niels in Website Nieuws, dinsdag 25 december 2018 10:00

Het Agrifoto team wenst iedereen prettige feestdagen en een goed en fotogeniek 2019! Ook in het komend jaar is Agrifoto.nl dé plek voor je dagelijkse dosis agrarische foto's. Of het nu gaat om de nieuwste Fendt, prachtige plaatjes uit de oude doos of een mooi polderlandschap. Bedankt voor je bezoek en hopelijk tot volgend jaar!
Ondanks de komst van sociale media platforms blijft Agrifoto mateloos populair in de agrarische sector en bij machineliefhebbers. Twitter en Facebook zorgen ervoor dat de foto's en filmpjes nog meer worden bekeken. Eind december 2018 staat de stand op ruim 22.000 pagina likes op Facebook, hebben we bijna 4.500 Twitter-volgers en de grens van 20.000 abonnees op Youtube doorbroken. Eén van onze video's is inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken!

Ook de website heeft in 2018 goed gepresteerd. Januari en februari waren de beste maanden. Op 18 februari 2018 bezochten zelfs bijna 20.000 bezoekers de website op 1 dag. In totaal (stand 20 december) hebben bijna 4 miljoen mensen de website bezocht dit jaar.

Dit zijn de 10 best bekeken fotoseries van 2018:
1: Plaats 1: Met bijna 5.000 bezoeken staat er een fotoserie uit Luxemburg bovenaan de ranglijst van 2018. Het gaat om de Fendt vloot van loonbedrijf Reiff uit Troisvierges.

2: Plaats 2: Het enorme machinepark van loonbedrijf Reiff, inclusief de oldtimerverzameling, past bij lange na niet in 1 fotoserie. De andere helft staat op plek 2.

3: Plaats 3: Oude foto's blijven populair onder jong en oud. Geen wonder dat we die terug vinden in de top 10. Op 3 staat een mooie serie van Karel Ras, over loonbedrijf D. Ras uit Nieuwe-Tonge.

4: Plaats 4: Helaas verdwijnen er jaarlijks veel bedrijven uit de agrarische sector. Zo ook loonbedrijf Cintégro uit Ens, die eind januari een veiling organiseerde.

5: Plaats 5: Waarom staat deze fotoserie van Jans Eising op 5 in de lijst? Geen idee. Misschien omdat het een zeer diverse reportage is met allerlei beelden. Van de aardappel- tot maïsoogst en zelfs sneeuwschuiven.

6: Plaats 6: Ook hier vinden we een reportage met oude foto's en wel een uit de oude doos van de familie Gielen uit Swifterbant.

7: Plaats 7: Na een bedrijfsbezoek en een veiling vinden we op nummer 7 foto's van de opendag die Perdaems Landbouwtechniek eind maart organiseerde.

8: Plaats 8: En ook hier weer oude foto's. Deze keer genomen in Canada én Flevoland, door oud-akkerbouwer Heijo Smit.

9: Plaats 9: Fast forward naar oktober. Deze serie die Kees de Nood bij het Geldof Tractors museum maakte scoorde ook zeer goed.

10: Plaats 10: En als hekkensluiter wederom oude foto's, met een reportage van akkerbouw- en loonbedrijf Van Vugt uit Maren-Kessel.

Uiteraard zijn we heel erg blij met jullie, de bezoekers en gastfotografen. Ondanks het enorme aanbod aan foto's op Facebook, Instagram, Whatsapp en vele andere mogelijkheden blijft Agrifoto voor veel mensen een vast gegeven. Een veelgehoorde opmerking is het gebrek aan foto's uit het zuidwesten van ons land. Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Dankzij verhuizingen en het overlijden van gastfotografen als Ben van Oosterhout en René Zuijdweg verschuift of verdwijnt het aanbod.

In 2019 willen we hier verandering in aanbrengen. Dat kunnen we echter niet alleen, maar alleen met bijdrages van gastfotografen. We roepen daarom iedereen op om foto's in te sturen! Of het nu 10 of 100 of 1.000 foto's zijn. Alle bijdrages zijn van harte welkom. Heb je opmerkingen of tips voor ons? Stuur ons een bericht of reageer hieronder.

Bedankt voor je websitebezoek in 2018 en hopelijk tot volgend jaar! Het team van Agrifoto wenst je hele fijne feestdagen en een goed 2019.

REACTIES

comment Door charel op dinsdag 25 december 2018 13:02 quote
Jullie ook weer bedankt voor het in beeld brengen en delen van agrarisch 2018. En apart jaar, maar volgende lente een nieuwe ronde met nieuwe kansen.
comment Door niewiem op dinsdag 8 januari 2019 07:51 quote
Vanuit Polen wensen wij jullie allen ook een goed (en hopelijk niet meer zo droog ) 2019 toe. En bedankt voor alle mooie foto's en filmpjes.

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.