REACTIES

comment Door rdwit op zondag 11 maart 2018 14:58 quote
mooie serie,
zijn er ook fotos van de aardappelrooier die ooit gebouwd/verbouwd is door het bedrijf? ding draait hier nu in de polder.

had ras niet een stuk of 3/4 van die agrijobber probeersels? ben er ooit geweest toen het bedrijf al even niet meer actief was. alles stond er nog alsof ze weer aan de gang konden. toen begrepen dat al die agri jobbers stuk voor stuk aan de kant gingen omdat de versnellingsbakken het begaven en er geen onderdelen meer waren

comment Door Niels (Administrator) op zondag 11 maart 2018 15:03 quote
Ik weet welke rooier je bedoeld maar daar heb ik helaas geen foto's van nu.

Ik meen dat Ras 2 Agri-Jobbers had. Deze in Claas uitvoering en een standaard AJ met een meststrooier opgebouwd. Waar die 'Claas' heen is gegaan weet ik niet. Die ander staat volgens mij nog steeds kapot op het terrein. Daar in de buurt rijdt nog een derde machine die is verbouwd tot hakselaar.
comment Door rdwit op zondag 11 maart 2018 15:07 quote
dacht dat er toen 2 buiten stonden met een breedstrooier opbouw en een autolaadkraan achter de cabine, dingen konden zichzelf volgooien.
en binnen stond toen er nog een met een giertank, die ging altijd een deel van het jaar naar groningen, daar zat volgens mij iets van familie die de machine nog gebruikten, hij had alleen nog maar 2 versnellingen ofzo.

wij gingen bij een rooier kijken die daar in de opslag stond in een gigantische loods, maar het bezoek aan wat er daar verder gebeurde maakte meer indruk dan de grimme toen der tijd.
comment Door Niels (Administrator) op zondag 11 maart 2018 15:26 quote
Van de machine met breedstrooier en kraan heb ik net een video online gezet: https://youtu.be/NMS97kECSH4. Volgens mij hebben ze er daar maar 1 van gehad dat zal ik eens checken. Een giertank zegt mij niets. Ze hadden wel een Terra-Gator 3 wieler met tank. Ik denk dat jij hun Hemos 4 wieler bedoelde die was ook groen en een mesttank. Die ging inderdaad naar hun familie W. Ras in Bellingwolde (Groningen).

De Hemos is later omgebouwd tot een zelfrijdende stobbenfrees. Het terrein is vrij recent verkocht en alle machines zijn nu ook weg. Een deel is nog gehouden voor eigen gebruik zoals 2 Ford 8970's en een paar van de TW's.
comment Door rdwit op zondag 11 maart 2018 15:48 quote
grappig om dat ding te zien draaien, dat van die hemos kan wel eens kloppen ja.
Laatst aangepast door: Niels op zondag 11 maart 2018 15:50.
comment Door bolinder op zondag 11 maart 2018 15:49 quote
Als ik mij niet vergis stond er in de pionier van afgelopen Januari een prachtige reportage van dit bedrijf dat via Kuiken een tweede vestiging in Groningen was begonnen.
comment Door modest op zondag 11 maart 2018 18:40 quote
Wauw, leuk !
comment Door KeesdeNood op zondag 11 maart 2018 19:48 quote
Prachtig stuk loonwerk historie.
comment Door charel op zondag 11 maart 2018 21:33 quote
Die TW trekkers zijn toch van de bodem van de noordzee gevist als ik mij niet vergis.
comment Door Bollenbouwer op maandag 12 maart 2018 07:14 quote
Prachtige serie, zonde dat zo'n bedrijf er niet meer is.
comment Door Niels (Administrator) op maandag 12 maart 2018 08:34 quote
charel schreef: Die TW trekkers zijn toch van de bodem van de noordzee gevist als ik mij niet vergis. Klopt inderdaad dat schip verging voor de Belgische kust en zijn later door een Duits bedrijf opgevist. Waren er heel veel kapot en van alle kapotte hebben ze een aantal goede gemaakt.
comment Door nh_m135 op vrijdag 7 september 2018 21:07 quote
wanneer is dit bedrijf gestopt? wel zonde, was er geen opvolging?

VOEG EEN REACTIE TOE

U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren. Vul hieronder uw gebruikersnaam
en wachtwoord in of registreer u als lid op Agrifoto.